Maa on vieläkin sula, mutta koska kaikki kukkasipulit tuli kuitenkin kuopattua, on aika rapsutella sisäkasveja. Periaatteessahan talvella kastellaan vähemmän, mutta ilma on niin kuivaa että multa tuntuu kuivahtavan ennätysajassa...

Pelargoneista ei moni taida mennä talven yli. Kunnollinen talvetuspaikka kun puuttuu.. nämä ovat parhaassa kunnossa, mårbackoja taitavat olla.

Ruusuliisa on vielä elossa, sumuttelen ahkerasti mutta jonkinverran kyllä jo lehtiä tippuu. Voi jospa se menisi kevääseen, maaliskuulla varmaan jo riittäis valo pistokkaiden elättelyyn..

Tämä rex-begonia on tainnut tulla tiensä päähän. Lehtiä kellastuu.. ei se kyllä enääniin nätti ollutkaan, ylikasvanut rötkö. Kokeilen josko viimeisistä lehdistä joku suostuisi marraskuullakin tekemään poikasia. Jos ei niin elämä on.

Kliivia sen sijaan alkoi työntää nuppua lehtien väliin. Koska ostin sen kukkivana, en  tiedä yhtään miten kauan tätäkin kypsytellään jne, tuntuu että "epämuodotuma" on möllöttänyt tuossa jo hyvän aikaa. Puutarhanetin neuvoilla olen yrittänyt houkutella kukkavartta, mutta ei taida onnistua.

Äidiltä sain amatsoninliljavauvan, ja lisävalolla elättelen myös käenpoikasta joka ilmestyi santunpoikasten kasvatuspurkkiin. Oletan sen olevan mökinihmekukka, sellainen ainakin jäi itämättä keväällä. Tai nähtäväksi jää..

Yksi isosoihtuköynnös kukkii vieläkin

Ja anopinhampaat työntävät jälkikasvua. En malta poiskaan heittää mutta kolme ruukkua on jo pullollaan ja lisää pukkaa juurilta.. ( jos haluat reippaan ruusukkeen postikuluilla niin heippaa kommentteihin! )

Yksi marraskuunkaktus suostui kukkimaan juuri oikeaan aikaan--muut vaan rötköttävät. No ehkä myöhemmin. Kevätkaktus on nyt rääkkäyksessä, sen kukittaminen on ilmeisesti vaikeampaa.Toivossa on hyvä elää :-)

 

Ritarinkukkia on tietysti tulossa. Viimevuotisia en ole rääkännyt tarpeeksi, koskapa eivät vieläkään ole kuivattaneet lehtiään pois. Mutta komiahan se on kukka sitten aikanaan myöhemminkin. Voisi olla kiva vaikka kesällä kukkapenkissä :-)

Vuosi sitten laitoin myös maatiasamarylliksen tulemaan, tähän syksyyn asti se on vain jurottanut mutta nyt intaantui työntämään uusia lehtiä. Sitä en tiedä mitä se tarkoittaa-- tavallisemmallahan pitäisi kukkavarren tulla ennen lehtiä-- mutta ainakin se kai voi hyvin.

Siemenjutut alkavat jo pyöriä mielessä, laitoin ihan muutaman perhoskukan siemenen purkkiin--jos elelevät saisin nauttia kukista jo aikaisin-- ja kokeiluun siemenen omasta kurpitsasta. Ehtivät olla pakkasessa, kokeilen onko elämää. Siemenosteluiden suhteen yritän pitää mopon hallinnassa.

Huomenna on ensimmäinen adventti !