Paras mahdollinen kylvöaika ei toki ole vielä --kotipuutarhurille siis-- mutta jotain ihan pientä oli **pakko** jo tehdä. Yhden purkin pinnalle sirotin omaa sekalaista siemenkeräystä hitusen ( pussissa luki " marketta, orvokki?? jotain muuta? ) ihan vaan nähdäkseni tuleeko niistä mitään. Jokunen pikkuinen ruukusta ponnistaa, joten varmaankin orvokkia. Markettaa ei kai sitten lisätä siemenestä, mistään moista tietoa (suomeksi, helpolla) löytänyt.

Tänään laitin myös huikeat 6 siementä rococco-lajista orvokkia.. kauheasti polttelee moni muukin. Mutta kun nyt ollaan vasta liki puoliväliä helmikuuta, ja täysikuukin juuri oli, niin pakkohan se on odotella pari viikkoa että päästään kasvavaan kuuhun..

Eteisen viileähköllä  ikkunalla jotenkin talvehtinut pelakuu oli tipahtanut alas lasten toimien ansiosta, ja siirsin sen sitten lämpimälle eteläikkunalle. Vaikuttaa kuitenkin että joko krökkänä suutahti joko tipahtamisesta tai siirrosta..  annan sen nyt kuitenkin olla vielä JOS sieltä jotain nousisi. Samasta kasvista syksyllä multaan napatut pistokkaat ovat vielä hengissä *kop kop*.

Kannan hain tänään ylös kellarista. Pientä vihreää näkyy, joten eiköhän tuo hengissä ole.

Jostakin luin talvipistokkaista , en ole varma käsitinkö asian oikein mutta kävin napsaisemassa lumipalloheisistä oksan ja palottelin sen. Osan tökin kosteaan istutusmultaa (kun sitä nyt siinä sattui olemaan) ja osan jätin vesipurkkiin. Eipä tuo ota jos ei annakaan, kävi miten kävi. Viime kesänä kyllä taivuttelin puskan alle oksista poikasia kasvamaan, saas nähdä joko ne ovat irrotettavassa kunnossa.. tuo lumipalloheisi on tuntematonta juurta, isomummoni oli jostain vanhasta villiintyneestä puutarhasta hakenut alun, josta on jaettu koko suvulle. Vanhempieni puska ( joka on tämän äiti) on ihan mieletön, miestä korkeampi ja kukkia täynnä.. omani ei ole ihan yhtä hyvin voinut, paikka taitaa olla liian aurinkoinen ja pihassa on muita heisijutskia, joista tuntuu leviävän joku kirva..  sen linjan olen ottanut kuitenkin ottanut että ei sitä joka ötökkää voi tappaa.

Ai niin -- viikonloppuna laitoin myös pari pelakuun siementä purkkeihinsa, pussissa luvattiin huima 35% itävyys ... MUTTA törmäsin Pukin Puutarhaan josta ainakin saanen taimia, joita ei ole hormoneilla pilattu Cool