Viikonloppuna tuikin vielä maahan neilikkaruusun, kukkasipuleita ja..  mikäs se ny olikaan.. kaukasian pitkäpalko, siitä muutama purkkitaimi. Nyt olen kylvänyt lapsentarhaa eli kylmäkautta tarvitsevia siemeniä..  ulkona eivät vielä ole mutta kovasti aion ne käydä leikkimökin viereen jemmaamassa. Kunhan häntä.

Taimistolle ei pitäisi mennä..  viime viikollakin menin hakemaan VAIN multaa. Mutta jos hyviä taimia myydään jotain -70% niin eihän niitä nyt sinne voi jättää! Mukaan lähti myös kanna.

1985620.jpg

Saas nährä kuinka sen käy talven aikana. Löysin sen talvetuksesta useampia mielipiteitä:

- pussiin vaan ja multaa mukaan niin on sitten keväällä istutusvalmis

- kuivumaan, mullat karistellaan, kuivaan turpeeseen  ja viileään talveksi

-kääri mukula sanomalehteen ja kellariin

- eihän sillä lepokautta ole luonnossakaan, pidä huonekasvina jos tilaa riittää!

Laitoin sen nyt sitten kuivan mullan kera isompaan ruukkuun ( vanha oli räjähtämässä juurien paineessa) ja perunakellariin.

Olen keräillyt myös pistokkaita. Muutamasta pelakuusta, marketasta ja lumihiutaleesta.

1985617.jpg

 Marketan pistokkaat eivät näytä oikein terhakoilta, mutta vaikeammaksi sitä mainittiinkin..  muut toistaiseksi ok.( johan nyt on lokakuun puoliväli...... ja lumihhiutale kukkii vielä ulkonakin iloisesti)

Pitäisi ottaa nyt kuvia puutarhan alustani. Olisi sitten ennen ja jälkeen kuvat..  Pitäisi myös kirjoittaa ylös mitä tuli mihin laitettua! Unohtuu yllättävän nopeasti.. olen tainnut yhdenkin penkin tunkea aika täyteen kaikenlaista kun edellinen on esim kadonnut jo talvehtimaan...  on edessä yllätysten kevät, mitä nousee ja MISTÄ ;-)

Ai niin, ja joulutulppaanitkin laitoin itselleni viileäkaappiin tulemaan. Tosin on vähän nyt hiinä ja hiinä ehtivätkö jouluksi. Tai ehtivätkö ollenkaan, eiköhän nuo mädätettyäkin saa.

Olen kerännyt tuohon sivuun nettishoppeja; siemeniä ja taimia. Kaikkia ei ole tullut vielä lisättyä.

Jos tiedät linkin joka puuttuu niin kerro se :-) Haluan kaikki KAIKKI!